Kontakt mellem MenneskerFrivilligcenter Sydfyn
Havnegade 3 A
5700 Svendborg
tlf: 62201130
E-Mail

Hos Narges
!
qrcode
QR-Code Panel V0.1.2
© 2011 by G0LGS
Opslag-Emne ©
Alle Opslag | Frivillige Job | Grupper | Tilbud | Foreningsnyt | Huset | Sprog |
Trygfonden støtter Svendborg projekt med 98.600 kr.
Trygfonden støtter Svendborg projekt med 98.600 kr.

Trygfonden støtter Svendborg projekt med 98.600 kr.

-Kvinde, dit liv er i Danmark, hedder projektet. Det retter sig mod kvinder fra mindre minoritetsgrupper og bagved står Frivilligcenter Sydfyn/Kontakt mellem Mennesker. Frivilligcentret har modtaget 98.600 kr. fra Trygfonden til at støtte projektet, som starter i november. Checken blev overrakt af Jane Heitman, (V) Folketingsmedlem fra Faaborg-Midtfyn og ordfører for Psykiatri og Forebyggelse.

Baggrunden for at udvikle dette projekt er en oplevelse og erkendelse af, at mange kvinder der netop kommer fra mindre minoritetsgrupper er ensomme, isolerede og ofte deprimerede. De mangler et fællesskab som de kan identificere sig med. Kontakt mellem Mennesker og de frivillige vil gerne skabe et tilbud i samarbejde med kvinderne, et tilbud som kan hjælpe dem med at forstå det danske samfund, komme ud af deres isolation og erkende, at det er her deres fremtid ligger.

Trygfonden har valgt at støtte dette projekt netop fordi målet er at hjælpe en sårbar gruppe videre i livet i lokalsamfundet Svendborg og landet Danmark. Ja, at bidrage til denne gruppes tryghed.

Kontakt mellem Mennesker har formidlet frivilligt arbejde i 25 år. Kvinde, dit liv er i Danmark bliver hovedsageligt kørt at frivillige; nogle har før været aktiv i projekthuset Anemonen, der blev et samlingspunkt for mange indvandrere i og omkring bydelen Byparken. Kontakt mellem Mennesker har åbnet en ugentlig cafe i frivillighuset - hos Narges - hvor centrets iranske medarbejder er værtinde. Cafeen giver mennesker der mangler et socialt netværk et roligt sted at komme og opleve fællesskab og opmærksomhed. Cafeen har tiltrukket en broget gruppe frivillige, bl.a. en dansk lærer med en diplomuddannelse i ernæring og sundhed. Hun har konkret erfaring fra et sundhedsprojekt for overvægtige kvinder med anden etnisk baggrund. En marokkansk frivillig er også medlem af Svendborg Integrationsråd. Cafeens succes har inspireret de 3 kvinder til at udvikle dette projekt med aktiviteter der giver et større fællesskab samt bedre sundhed. Aktiviteterne bliver skabt i samarbejde med kvinderne selv fordi gruppen anser det for vigtigt at projektet gror nedefra og op.

 

(På billedet: Jane Heitman fra Trygfonden overrækker checken for 98.000 kr. til Erik Ejlersen, bestyrelsesformand, Kontakt mellem Mennesker. Også med er initiativtagerne til projektet, Birthe Sørensen, Narges Samimi og Zineb Rhouioaud.)

IOGT Svendborg søger frivillige
IOGT Svendborg søger frivillige

IOGT (International Social Organisation) Svendborg søger frivillige

Vi er et værested og rådgivningscenter beliggende i Møllergade 62A, som har til formål at hjælpe familier med alkohol relaterede problemer. Vi søger frivillige, som har lyst og overskud til at være en del af værestedet; snakke med brugerne og stå for noget af det praktiske arbejde. Det er vigtigt at du er stabil og rummelig og kan se det enkelte menneskes ressourcer frem for begrænsninger.

Lyder det som noget for dig så er du meget velkommen til at kigge forbi til en mere uddybende snak.

Synlighedsdag i Borgerforeningen onsdag den 22.oktober
Synlighedsdag i Borgerforeningen onsdag den 22.oktober

Kære Forening
Frivilligrådet og Frivilligcentret Svendborg har et godt samarbejde med Svendborg Kommune.

Vi vil gerne vise medarbejderne i Svendborg Kommune, hvad vi laver i vore foreninger, og hvor varieret og kvalificeret vore tilbud til kommunens borgere er.

Derfor arrangerer vi en synlighedsdag i Borgerforeningen onsdag den 22.oktober fra 10 til 15 med henblik på at gøre vore kompetencer synlige overfor medarbejderne i Svendborg Kommune og hinanden. Hver enkelt forening afgør selv, hvordan de vil gøre det med en arrangere deres stand, brochure og evt. en lille film på PC´ eren mv. Dette giver en oplagt mulighed for kontakt og evt. netværk.

Vi forestiller os at kommunens medarbejdere bliver inviteret til at besøge standene i løbet af dagen.

Vi håber meget, at I synes det kan være interessant og udbytterigt at deltage, og beder jer om at drøfte det i jeres forening og tilmelde jer til i Kontakt mellem Mennesker inden 1. 0ktober 14 på info@kontaktmellemmennesker.dk, tlf. 62201130

Venlig hilsen
Svendborg Frivilligråd og Frivilligcenter Sydfyn/Kontakt Mellem Mennesker

Frelsens Hær søger frivillige...
Frelsens Hær søger frivillige...

Frelsens Hær 
Vi søger frivillige til sortering af tøj, samt deltagelse ved vores loppemarkeder.
Har du lyst og overskud er du velkommen til at kontakte os på tlf. nr. 62212163 eller kig forbi Lundevej 2 i Svendborg.

Foreningsmarked Lørdag, den 27. september
Foreningsmarked Lørdag, den 27. september

Kære Foreninger,

Foreningsmarked Lørdag, den 27. september fra kl. 10 – 13.30 på Centrumpladsen

Denne gang i nærheden af lørdagstorvet, så der kommer sandsynligvis mange.

Alt som før: 
Kontakt Mellem Mennesker sørger for, at der bliver sat boder op og at der er kaffe mm. til deltagerne.
Vi tager os også af pressemeddelelser, plakater og den slags.
Foreningerne skal selv have stole med og boderne kan indrettes mellem 9.00 – 9.45.

Har nogen en god ny idé til, hvordan vi tiltrækker mange mennesker, så kontakt os. Gode ideer er altid velkomne!


Tilmelding hurtigst muligt, og senest den 17. september.


Mange sensommerhilsener
Susanne Aasholm

Genbrugskontakten søger frivillige
Genbrugskontakten søger frivillige

Genbrugskontakten søger frivillige

Dine opgaver bliver at stå i butikken og sælge, men en stor del af opgaverne foregår bagved, hvor de forskellige ting som bliver indleveret, skal vurderes og gøres salgsklare.

Så er du glad, udadvendt og har overskuddet til at hjælpe til nogle timer et par gange om ugen er du velkommen til at kontakte os.

Vi søger frivillige i tidsrummet:

  • Tirsdag 10-14 og 14-17
  • Torsdag 14-17
Kirkens Korshær søger frivillige
Kirkens Korshær søger frivillige

Kirkens Korshær søger frivillige til:

Varmestuen i Ørkildsgade 27
Varmestuen fungerer som et fristed for mennesker som er socialt truede, som kan have forskellige; alkoholmisbrug, stof misbrug, psykisk sygdom, hjemløshed og ensomhed. Som frivillig vil opgaverne være at stå for madlavning og servering, samt oprydning og rengøring. En anden del af det at være frivillig i Varmestuen handler om at vise omsorg og vise respekt for det enkelte menneske. De mennesker som kommer i Varmestuen har oftest brug for en god snak og et lyttende øre.Så er du lige sådan en vi står og mangler, er du velkommen til at kigge forbi i Varmestuen til en god snak eller også er du velkommen til at ringe til os på tlf. nr. 62 22 91 28.

Tøjbutikken i Møllergade 40
Vi søger frivillige til at sælge tøj i butikken og sørge for at butikken er attraktiv for både kunder og medarbejdere. Du skal have lyst og overskud til at have kontakt med mange forskellige mennesker og skal kunne afsætte et par timer hver uge i butikken. Er du interesseret, så kig forbi os eller ring 62 22 94 28


Halløj på Bryghuset
Halløj på Bryghuset
Album:
Halløj’erne
Foreningsmarked 2010
Foreningsmarked 2010
Album:
Foreningsmarked
Hyggelig Medborgercafe i kælderen
Hyggelig Medborgercafe i kælderen
Album:
Åbent hus i Frivillighuset 2013
Danmarksfilmen 2007
Danmarksfilmen 2007
Album:
Verden i Danmark
Sep. 2004
Sep. 2004
Album:
Halløj’erne
Find os her
Facebook side Twitter side-Google plus
Følg os på Facebook, Twitter & Google+

Bliv Medlem af Kontakt mellem Mennesker
Aktiviteter
<< September 2014 >>
Ma Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
I dag:

- 09.00-12.00 Alkorådet
- 12.00-16.00 Medborgercafe

Flere ...:

AA 
Dansk 
Engelsk 
AA 
NA 
Dansk